Tips bij huisstofmijtallergie

Het is onmogelijk om je bed, je huis of welke plek dan ook volledig huisstofmijt-vrij te krijgen. Wel kan je verschillende dingen doen waardoor je minder last kan hebben van klachten van jouw huisstofmijtallergie. Hieronder hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Het is onmogelijk om je bed, je huis of welke plek dan ook volledig huisstofmijt-vrij te krijgen. Wel kan je verschillende dingen doen waardoor je minder last kan hebben van klachten van jouw huisstofmijtallergie. Bijvoorbeeld door:

  • Vochtbestrijding
    Doe iets aan de vochtigheid in huis als je hiermee te maken hebt. Probeer het huis goed te ventileren. Huisstofmijt voelt zich namelijk thuis in natte en vochtige omgevingen.
  • Beddengoed regelmatig (b.v. elke 2 weken) te wassen op 60 graden. De huisstofmijt gaat namelijk dood wanneer deze gedurende een uur wordt gewassen op 60 graden.
  • Vloerbedekking vervangen door bijvoorbeeld houten vloeren of een andere gladde vloerbekleding.

Allergietest

Weet je niet zeker of je een allergie hebt? Doe de online allergietest!

Doe de allergietest

Online allergietest

Gerelateerde artikelen

Je kunt niets doen om hooikoorts te genezen. Je kunt wel proberen jouw klachten te verminderen. Lees hier de tips.

Het is onmogelijk om je bed, je huis of welke plek volledig huisstofmijt-vrij te krijgen. Lees hier wat je wél kan doen.

Als je last hebt van een huisdierallergie en je er zoveel mogelijk aan wilt doen om jouw klachten te verminderen, lees dan deze tips.

Als je anafylaxie hebt is het verstandig om je goed voor te bereiden als je een dagje op stap gaat, een weekendje weg hebt geboekt of op vakantie gaat. Lees hier alle tips bij anafylaxie.