Meeste last van hooikoorts

De maand juni werd vroeger ook wel de hooimaand genoemd, in deze maand kwam hooikoorts het meest voor. Tegenwoordig hebben de meeste mensen last van hooikoortsklachten in de periode tussen februari en september.

Het moment waarop je last krijgt van hooikoortsklachten, is afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten en voor welke (of meerdere) je allergisch bent.

Bloeiperioden

Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor boomstuifmeel, dan zijn voornamelijk februari, maart en april de maanden waarin je klachten zult hebben.
Maar ben je allergisch voor grasstuifmeel, dan zijn juni en juli maanden waarin je hooikoorts verschijnselen zal krijgen. Ook is het mogelijk dat je het hele seizoen last hebt van hooikoorts, dit is voor iedereen weer anders.

Deze pollenkalender

Deze pollenkalender direct downloaden? Klik hier.

Allergietest

Weet je niet zeker of je een allergie hebt? Doe de online allergietest!

Doe de allergietest

Online allergietest

Gerelateerde artikelen

Je kunt niets doen om hooikoorts te genezen. Je kunt wel proberen jouw klachten te verminderen. Lees hier de tips.

Het is onmogelijk om je bed, je huis of welke plek volledig huisstofmijt-vrij te krijgen. Lees hier wat je wél kan doen.

Als je last hebt van een huisdierallergie en je er zoveel mogelijk aan wilt doen om jouw klachten te verminderen, lees dan deze tips.

Als je anafylaxie hebt is het verstandig om je goed voor te bereiden als je een dagje op stap gaat, een weekendje weg hebt geboekt of op vakantie gaat. Lees hier alle tips bij anafylaxie.