Allergie

Op het moment dat ons lichaam overdreven reageert op allergenen, zoals pollen, huisstofmijt of huidschilfers van dieren, spreken we van een allergie. Lees hieronder meer over allergie.

Wat is een allergie?

Ons lichaam is iedere dag bezig met het bestrijden van schadelijke stoffen en micro-organismen die bij ons naar binnen willen dringen. Normaal gesproken herkent ons lichaam deze stoffen en zorgt er dan voor dat deze onschadelijk worden gemaakt. In dat geval reageert het lichaam op stoffen die normaal gesproken niet schadelijk zijn. Denk bij deze stoffen aan pollen, huisstofmijt of huidschilfers van dieren. Deze stoffen noemen we allergenen. Op het moment dat ons lichaam overdreven reageert op allergenen, spreken we van een allergie.

Allergietest

Weet je niet zeker of je een allergie hebt? Doe de online allergietest!

Doe de allergietest

Online allergietest

Gerelateerde artikelen

Je kunt niets doen om hooikoorts te genezen. Je kunt wel proberen jouw klachten te verminderen. Lees hier de tips.

Het is onmogelijk om je bed, je huis of welke plek volledig huisstofmijt-vrij te krijgen. Lees hier wat je wél kan doen.

Als je last hebt van een huisdierallergie en je er zoveel mogelijk aan wilt doen om jouw klachten te verminderen, lees dan deze tips.

Als je anafylaxie hebt is het verstandig om je goed voor te bereiden als je een dagje op stap gaat, een weekendje weg hebt geboekt of op vakantie gaat. Lees hier alle tips bij anafylaxie.