Hooikoorts

Hooikoorts is een vorm van seizoensgebonden allergische rhinitis waarbij het lichaam overgevoelig is voor pollen (stuifmeel) van sommige bloeiende grassen, bomen en planten.

Wat is hooikoorts?

In Nederland hebben ongeveer 3 miljoen mensen last van hooikoorts. Je bent dus zeker niet de enige! Hooikoorts is een vorm van seizoensgebonden allergische rhinitis waarbij het lichaam overgevoelig is voor pollen (stuifmeel) van sommige bloeiende grassen, bomen en planten. Als je last hebt van hooikoorts ben je dus allergisch voor pollen. Omdat hooikoorts wordt veroorzaakt door de pollenkorrels wordt hooikoorts ook wel pollenallergie of pollinose genoemd.

Allergietest

Weet je niet zeker of je een allergie hebt? Doe de online allergietest!

Doe de allergietest

Online allergietest

Gerelateerde artikelen

Je kunt niets doen om hooikoorts te genezen. Je kunt wel proberen jouw klachten te verminderen. Lees hier de tips.

Het is onmogelijk om je bed, je huis of welke plek volledig huisstofmijt-vrij te krijgen. Lees hier wat je wél kan doen.

Als je last hebt van een huisdierallergie en je er zoveel mogelijk aan wilt doen om jouw klachten te verminderen, lees dan deze tips.

Als je anafylaxie hebt is het verstandig om je goed voor te bereiden als je een dagje op stap gaat, een weekendje weg hebt geboekt of op vakantie gaat. Lees hier alle tips bij anafylaxie.