Top 5 handige apps bij allergie

Heb je last van hooikoorts, ben je allergisch voor bepaalde beautyproducten of heb je bijvoorbeeld een voedselallergie? Met deze handige mobiele apps, maak je het leven met een allergie een beetje aangenamer.

Top 5

1. Pollennieuws
De actuele informatie over pollen en hooikoorts vind je terug op de pollennieuws-app. Met deze app kun je jouw eigen hooikoorts-logboek bijhouden. Met de app herken je de pollen die jou de meeste hooikoortsklachten bezorgen. Je kunt ze proberen te  vermijden als de planten/bomen/grassen die jou last geven gaan bloeien.

Benieuwd naar deze app? Download gratis voor Android en iPhone.
 

2. AllergieRadar
Met de AllergieRadar-app krijg je het hele jaar een actueel overzicht van het weerbericht en het risico op klachten van hooikoorts.
Gratis downloaden voor Android en iPhone.

3. Skin Deep
Wil je weten of jouw favoriete beautyproduct schadelijke stoffen voor jouw huid bevat? Met de Skin Deep-app scan je de barcode van het product en zie je direct welke stoffen het product bevat. Erg handig als je heftig kan reageren op bepaalde stoffen.
Gratis downloaden voor Android en iPhone.

4. Food Allergy Tracker
Heb jij een voedselallergie? Met deze app kun je snel en makkelijk achterhalen welke stoffen/allergenen jouw gerecht bevat.
Gratis downloaden voor Android .

5. Thuisarts
Met de Thuisarts-app krijg jij ondersteuning voor en na je huisartsbezoek. Gebruik de app bijvoorbeeld om extra informatie over je allergie op te vragen. Niet zeker of je naar de huisarts moet gaan met de klacht die je hebt? De Thuisarts app helpt je hierbij. Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap.
Gratis downloaden voor Android en iPhone.

Bron: Margriet